Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 27.4.2024
 Grattis Engelbrekt
18.4.2008 / Landsbygdens Folk
Möjligt ansöka om skötselbidrag för reglerbar dränering
Nu kan jordbrukare som har reglerbar dränering söka om skötselbidrag. Förutsättningen är att den som söker inte har skötselavtal som är i kraft. Men det är bråttom - ansökningarna ska lämnas in senast den 30 april.
Alla som har reglerad dränering samt system med underbevattning och recirkulation kan i år söka om specialmiljöstödsavtal för skötseln av systemen. Avtalet omfattar inga materiella investeringar, utan enbart skötselarbetet. Alla som har avtal slutna före 2004 kan söka.
De som bygger ny reglerad dränering 2008 och 2009 kan söka om skötselavtal från och med nästa år, ansökan inlämnas nu i vår. Skötselbidraget kan också sökas av de som arrenderar jord - men då krävs ett arrendeavtal för hela avtalsperioden på fem år, det vill säga 2009-2013.
Ansökningarna lämnas in till TE-centralen eller till den lokala lantbrukssekreteraren, som vidarebefordrar den till TE-centralen. Avtalet är femårigt och bidraget är max 54 euro per hektar per år för reglerad dränering. För underbevattning är bidraget 108 euro per hektar per år och för recirkulation 140 euro per hektar per år.
Första utbetalningen av skötselbidraget sker på hösten 2009 och för att erhålla det behövs en skötseldagbok och att man följer anvisningarna i skötselplanen. Blanketter hittas och kan skriva ut på webbadressen http://lomake.mmm.fi och fås också från det lokala lantbrukskansliet eller den regionala TE-centralen.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab