Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 29.3.2024
 Grattis Jonas
11.4.2008 / Landsbygdens Folk
Värmeslag fokuserade på lösningar
Kampanjen Värmeslag har nått sin slutpunkt. Värmeslag var en kampanj för förnybar energi som gjordes i samarbete mellan Finlands svenska Marthaförbund, Natur och Miljö samt SLC. Kampanjen pågick i tre år och var synlig bland annat på olika mässor och marknader. Dessutom ordnades trettio informationskvällar under kampanjen.
- Jag har beräknat att vi aktivt nått åtminstone 2.500 personer. De som passivt noterat kampanjen stiger till kring 10.000, konstaterade Lotta Nummelin från Natur och miljö.
Kampanjen fokuserade på alternativ som man kan värma upp sitt hus med.
- Vi valde att fokusera på de lösningar som redan finns, men som alla kanske inte vet om, sade Katarina Rejman, Marthaförbundets ordförande.
Värmeslag presenterade solvärme, pellets och flis samt värmepumpar som alternativ till fjärrvärme, olja och elvärme. I dag värms 49 procent av de finländska hushållen med fjärrvärme. Dessutom tog man också upp hur man enkelt kan spara på värme, bland annat genom att sänka inomhustemperaturen och genom att täta fönster. Det har också funnits ett starkt samarbete med olika företag som har alternativa lösningar för värme.
- Det som vi märkte att saknades var begriplig information om alternativa värmekällor, konstaterade Rejman.
Kampanjen fick mycket synlighet i massmedier och flera organisationer och föreningar har fört informationen vidare till sina medlemmar.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab