Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 26.4.2024
 Grattis Teresia
28.3.2008 / Landsbygdens Folk
EU:s stödlistor blir offentliga om ett år
Samtliga EU-länder måste senast i april nästa år lägga ut en webbsida med uppgifter om företag och privatpersoner som lyfter jordbruks- och landsbygdsstöd. EU-kommissionen antog de nya reglerna strax före påsken. De flesta EU-länder har redan mer eller mindre frivilligt gått med på att helt eller delvis publicera namnen på mottagare av jordbruksstöd.
Om ett år träder enhetliga regler i kraft för alla 27 EU-länder. Enligt kommissionen ska varje stödmottagares fullständiga namn, hemkommun och postnummer läggas ut på en nationell webbsida.
Sökningen ska underlättas genom att EU-kommissionen publicerar en central webbsida med länkar till medlemsländernas stödlistor. Ett sökverktyg gör det möjligt för vem som helst att klicka fram uppgifter om hur mycket pengar en person eller ett företag har fått. Informationen kan sökas efter namn, kommun, mottagna belopp eller en kombination av de tre kriterierna. Landsbygdsstöden ges ut redan i höst. Kommissionen vill offentligöra de landsbygdsstöd som har utbetalats mellan den första januari och den 15 oktober 2007 redan i slutet av inkommande september.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab