Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 26.4.2024
 Grattis Teresia
28.3.2008 / Landsbygdens Folk
Fårregistret har öppnat
Får- och getregistret har tagits i bruk. Härefter kan djurhållarna själva upprätthålla uppgifterna om sina djur i centralregistret. Anmälningskanaler är Djurregisterprogrammet på internet, pappersblanketter och kundtjänsten per telefon.
Till redan inregistrerade får- och gethållare postas en uppdaterad Guide för märkning och registrering av får och getter, anvisningar för användning av registerprogrammet, modeller för anmälningsblanketter samt en lista över de djur som djurhållarna för tillfället har i registret. Postandet inleddes förra veckan.
Uppgifterna om djuren i registret utgår från situationen 15.10.2007. Uppdateringar och korrigeringar önskas nu före utgången av juni. Till de djurhållare, vilkas djuruppgifter inte finns i registret, sänds anvisningar för hur de uppgifter som saknas kan sändas till registret.
Får- och getägarna kan kontakta kundtjänsten vardagar kl. 8.15-16.00 på telefon 020 690 990 (fax 020 747 2203) eller på adressen lammasvuohiat-merkki.gifmloy.fi. Postadressen är: Lantbrukets Datacentral/Får- och getregistret, PB 25, 01301 Vanda.
Efter att användningsrätt har beviljats kan man börja använda programmet på Eviras webbplats:
Djurhållarversionen
eller
Myndighetsversion
Mera information om får- och getregistret samt om märknings- och registreringsfrågor:
Eviras Internetsida

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab