Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 6.5.2024
 Grattis Frej
25.1.2008 / Landsbygdens Folk
Alla betodlare bör söka stöd för Salofabrikens nedläggning
Alla sockerbetsodlare bör lämna in ansökan om det omstruktureringsstöd som är en följd av Salofabrikens nedläggning, uppmanar MTK:s sockerbetsutskott. Stödet som man kan söka om inom januari är en kompensation för den inkomstminskning, som nedläggningen av bruket och därmed minskningen av kvoten på drygt 56.000 ton vitsocker har lett till.
Betodlarna söker om stödet på blankett nummer 191 A. Betodlarna får stöd för 38 procent av mängden vitsocker i grundleveransrättigheten 2006. Också maskinföretagarna får del av stödet, men de måsta använda blankett 191B.
MTK:s sockerbetsutskott framhåller att det absolut lönar sig för alla sockerbetsodlare som har haft en grundleveransrättighet för odlingsperioden 2006 med Sucros att söka om stödet.
Att göra det inverkar inte på något sätt på kommande odlingsmöjligheter, Det förutsätter inte heller att odlaren ska vara sig fortsätta eller sluta med betodlingen. Till ansökan måste bifogas dokumentet från Sucros om grundleveransrättigheterna 2006 eller en kopia av det.
Stödet måste alltså sökas inom januari. Ansökan lämnas in till den kommunala landsbygdsnäringsmyndigheten. Landsbygdsverket har gett ut anvisningar för ansökan. Liksom blanketterna kan de laddas ner från verkets hemsida på Internet. www.mavi.fi /sv.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab