Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 6.5.2024
 Grattis Frej
18.1.2008 / Landsbygdens Folk
Sucros ger besked i februari
Fortfarande är det oklart om det blir en fortsättning på den finländska betodlingen eller inte. Beskedet är uppskjutet till februari.
- Eftersom en betydande del av svaren ännu saknas, kan vi i detta skede inte göra någon som helst uppskattning av den slutgiltiga villigheten att odla betor, säger Sucros VD Päivi Paakkarinen.
- De svar som ännu saknas kommer vi att försöka få in under nästa veckas tid.
Paakkarinen säger att frågan är så viktig att Sucros vill vara absolut säker innan sockerbruket fattar några som helst beslut. Därför väntar man på att flera ska lämna in kontrakt. Hon vill inte uppge hur många kontrakt de fått in och bekräftar inte heller att arealen skulle vara otillräcklig för att säkra betodlingens fortsättning.
- Var och en får göra sin egen bedömning. Vi ger inte ut detaljer i det här skedet.
Totalt har 1.878 odlare tillfrågats huruvida de är villiga att fortsätta att odla betor eller om de tänker upphöra med betodlingen. Sista returneringsdag för kontrakten var tisdagen den 15 januari.
Paakkarinen räknar med att i början av februari ha kännedom om den slutgiltiga villigheten att odla och om hur odlingskontrakten fördelar sig på de olika odlingsområden.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab