Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 onsdag 24.4.2024
 Grattis Albert
28.9.2007 / SLC
JSM: Personalen för landsbygdsnätverksenheten utsedd

Jord- och skogsbruksminister Sirkka-Liisa Anttila har utnämnt personalen för landsbygdsnätverksenheten. Landsbygdsnätverksenheten är underställd jord- och skogsbruksministeriet. Enheten är verksam i Seinäjoki.

 

Till nätverksombudsman har utnämnts kandidat i de humanistiska vetenskaperna Hans Bergström från Vörå. Bergström har tidigare arbetat som bland annat klasslärare och konferensvärd vid Radisson SAS i Vasa. Nätverksombudsmannen ansvarar speciellt för planeringen av den svenskspråkiga utbildningen, kommunikationen samt kontakterna med svenskspråkiga regioner och Åland. Bergström fungerar som kontaktperson speciellt i ärenden med anknytning till byaverksamhet. Han inleder sitt arbete den 1 oktober.

 

Till nätverksinformatör har utnämnts filosofie magister Kirsi Hakoniemi från Seinäjoki. Hakoniemi har tidigare arbetat som informatör vid Jalasjärvi center för yrkesinriktad vuxenutbildning. Nätverksinformatören ansvarar för landsbygdsnätverksenhetens kommunikation. Hakoniemi inleder sitt arbete den 1 november.

 

Till nätverksledare har utnämnts ekonomie magister Teemu Hauhia från Kurikka. Hauhia har tidigare arbetat som projektchef vid ProAgrias ekonomikontor i Södra Österbotten samt som ekonomie lektor för jord- och skogsbruksenheten vid Seinäjoki yrkeshögskola. Nätverksledaren planerar och organiserar utbildning samt ansvarar för insamlingen och spridningen av bästa praxis. Till Hauhias speciella uppgifter hör lantbruket och miljöstödet. Han inleder sitt arbete den 8 oktober.

 

Magister i administrativa vetenskaper Hanna Lilja från Kauhava har utnämnts till nätverkssekreterare. Nätverkssekreteraren fungerar också som sekreterare för nätverkets styrgrupp. Lilja har tidigare arbetat som programsekreterare för klusterprogrammen vid Södra Österbottens TE-central. Hon inleder sitt arbete den 29 oktober.

 

Till nätverksombud har utnämnts agronomie- och forstmagister, forstmästare Juha-Matti Markkola från Kihniö. Markkola har arbetat som projektchef vid Skogsforskningsinstitutets enhet i Parkano samt som medlem i LAG-gruppens styrelse inom Leader-programmet. Nätverksombudet strävar efter att utvidga samarbetet mellan regionerna och främja internationaliseringen. Markkola fungerar som kontaktperson speciellt i ärenden med anknytning till LAG-gruppens arbete och landsbygdsföretagandet. Han inleder sitt arbete den 1 november.

 

Dessutom har vicehäradshövding Satu Ylisiuru från Seinäjoki utnämnts till gemensam inköpsjurist tillsammans med Landsbygdsverket.

 

Landsbygdsnätverksenhetens uppgift är att ta fram möjligheterna för och resultaten av programmet för utveckling av landsbygden i Fastlandsfinland 2007–2013 och programmet för utveckling av landsbygden på Åland 2007–2013. Nätverksenheten informerar, organiserar utbildning, samlar in och sprider bästa praxis samt främjar internationaliseringen.

 

 

Närmare uppgifter:

Direktören för landsbygdsnätverksenheten Päivi Kujala, tfn 040 548 9227


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab