Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 25.4.2024
 Grattis Markus
21.9.2007 / Landsbygdens Folk
Finlandsvenska landsbygden fick egen temagrupp
Inom ramen för den landsbygdspolitiska samarbetsgruppen har den finlandssvenska landsbygden fått en egen grupp som skall bevaka de finlandssvenska frågorna. Ordförande för gruppen är Ulla-Maj Wideroos (sfp).
- Ett särdrag för gruppen är att vi blir tvungna att hantera flera olika frågor som på den finska sidan alla har sina egna temagrupper, påpekade Wideroos.
Målet är att lyfta fram landsbygdens utveckling. Den svenskspråkiga landsbygden innehåller dock en hel del olikartade områden så som skärgården och kusten. Därför finns det ingen enskild lösningen som passar alla områden.
Inom temagruppen kommer det att bildas temporära arbetsgrupper. Målet är att en arbetsgrupp arbetar med ett projekt under en viss tid och sedan går vidare till andra uppgifter när projektet är klart.
- Vi har en hög ambitionsnivå och hoppas komma fram till modeller som också kunde implementeras på den finska sidan, konstaterade Wideroos.
Den svenska temagruppen kommer att få finansiellt stöd av YTR, landsbygdspolitikens samarbetsgrupp.
I gruppen sitter, förutom Wideroos, Wallén och Eklund: Risto Matti Niemi, Byaverksamheten i Finland; Leif Ehrstén, inrikesministeriet; Orian Bondestam som är sakkunnig i fiskefrågor; Britt Inger Wahe från Åland; Kaj Suomela, Österbottens TE-central; Per-Stefan Nyholm, Östra Nylands förbund; Niklas Ulfvens, Österbottens Företagarförening; Gabi Nymark, I samma båt; Rikard Korkman, SLC; Mia Aitokari, Östra Nylands byar samt Linda Lindholm från Ung företagsamhet.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab