Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 onsdag 24.4.2024
 Grattis Albert
15.6.2007 / Landsbygdens Folk
Tyck till om stödbyråkratin på SLC:s extranät
Jord- och skogsbruksminister Sirkka - Liisa Anttila (c) har tillsatt direktören för Österbottens TE-central Kaj Suomela att utreda hur byråkratin i lantbruksstöden kan minskas med nationella krafter. För uppdraget har han tid på sig till årets slut.
Han börjar med att gå igenom systemen hos de andra medlemsländerna i EU. I höst skall frågan diskuteras i en arbetsgrupp med representanter för både förvaltningen och jordbrukarna.
Anttila och Suomela har poängterat samarbetet med jordbrukarna och förväntar sig förslag av dem. Ministern önskar att SLC och MTK under sommarens lopp samlar in jordbrukarnas åsikter och önskemål.
- SLC har upprättat en "klagotjänst" på första sidan på vårt extranät (http://extra.slc.fi). Medlemmarna loggar in till extranätet med förnamn.efternamn som användarnamn och medlemsnumret som lösenord. Då man klickar på klagotjänsten öppnar sig en ny sida var man först skall uppge sitt namn och sin hemort, var efter man kan skriva ner sina åsikter och önskemål, om minskande av stödbyråkratin, berättar informatör Bettina Selander.
I undantagsfall kan man skicka in sina önskemål per brev till adressen SLC, Fredriksgatan 61 A 34, 00100 Helsingfors. Märk kuvertet med "Klagotjänst". Breven vidarebefordras som sådana till utredningsmannen.
Jordbrukarna kan lämna in sina åsikter på extranätet från och med den 15 juni, fram till den 15 augusti. Härefter sänds de inkomna meddelandena anonymt vidare till utredningsmannens och arbetsgruppens förfogande.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab