Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 26.4.2024
 Grattis Teresia
8.6.2007 / Landsbygdens Folk
Bara en veckas tid att välja miljöstödets tilläggsåtgärder
Jordbrukarna har nu tid på sig till nästa veckas fredag att lämna in blankett 111B med val av tilläggsåtgärder i miljöstödet. Alla gårdar för vilka en ansökan har upprättats senast den 15 maj torde få hem ett brev med blankett 111B tillsammans med anvisningarna senast i dag fredag.
För helt nya gårdar faller det på de kommunala landsbygdsnäringsmyndigheterna att få blanketten och anvisningarna fram till jordbrukarna. De nya jordbrukarna måste dock också själva vara aktiva och försäkra sig om att de får handlingarna.
De som valt någon av tilläggsåtgärderna näringsbalans eller förbättring av åkerns kulturtillstånd måste i vilket fall som helst fylla i och lämna in blanketten, eftersom den tidigare förbindelsen inte längre kan vara i kraft. Andra lämnar alltså in blanketten ifall de vill göra ändringar i förbindelsen.
LF skrev om undantagen för dem som nu väljer någon av tilläggsåtgärderna preciserad kvävegödsling, mångsidig odling på A- och B-områdena, extensiv vallproduktion, spridning av gödsel under växtperioden, preciserad kvävegödsling för trädgårdsväxter och uppföljning av skadedjur i trädgårdsodling och som alltså inte har valt de åtgärderna i stödansökan som skulle lämnas in den 30 april. Men undantagen gäller alltså bara de jordbrukare som inte valt åtgärderna tidigare.
Blankett 111B samt anvisningarna kan också laddas ner från landsbygdsverkets hemsida (http://www.mavi.fi). Välj "Svenska" uppe till vänster under logon "Mavi". Titta på "Pressmeddelanden" och klicka på meddelandet från 24.5.2007 "Miljöstödets ändrade förbindelsevillkor har blivit färdiga". Man kan också slå upp http://lomake.mmm.fi och välja "På svenska". Sedan kan man skriva in 111B i sökfältet och klicka på "Sök". Blankett jämte anvisningar bör även finnas på kommunernas landsbygdskanslier.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab