Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 27.4.2024
 Grattis Engelbrekt
25.5.2007 / Landsbygdens Folk
EU hoppas på WTO-avtal, väntar med nästa reform
EU-kommissionen väntar till hösten med nya förslag till ändringar av jordbrukspolitiken. Bryssel vill först avvakta utvecklingen inom WTO-förhandlingarna. Det vore onödigt att lägga fram ett reformförslag om Doha-rundan slutförs inom detta år, resonerar kommissionen.
Kommissionen avvaktar med sina planer att sondera terrängen för nya reformer, uppger tjänstemän i agrarkommissionär Marianne Fischers Boels närmaste omgivning.
Enligt nyhetstjänsten agrarheute.com planerar kommissionen att lägga fram en rad frågor om den framtida jordbrukspolitiken. Svaren ska underlätta kommissionens arbete att formulera sina förslag.
Planerna att ännu före sommarpausen lägga fram ett förslag, eventuellt i form av en så kallad grönbok, har kommissionen skrinlagt, uppger agrarheute.
Det är än så länge osäkert hur jordbruksförhandlingarna inom ramen för Doha-rundan avancerar. WTO strävar till ett avtal inom detta år, men alla frågor är fortfarande öppna. Under dessa förutsättningar är det föga konstruktivt att lägga fram ett reformpapper, anser kommissionen.
Den kommande översynen av EU-budgeten kan också vara ett motiv till kommissionens tidtabellsförskjutning. Debatten om budgetreformen väntas starta om några veckor och kommissionen vill undvika en kollision.
Sina lagförslag för nästa års mellanöversyn av jordbrukspolitiken vill kommissionen lägga fram under våren 2008.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab