Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 söndag 28.4.2024
 Grattis Ture
16.5.2007 / ÖSP
ÖSP:s vårmöte 23.4.07

Resolution från ÖSP:s vårmöte 23.4.2007

 

 

 

Jord- och skogsbrukarna kräver nu resultat av regeringen

 

 

Lönsamhetsutvecklingen inom jordbruket och trädgårdssektorn har under de senaste åren varit negativ. ÖSP:s vårmöte förutsätter att regeringen uppfyller sin målsättning att förbättra lönsamheten.

 

Österbottens svenska producentförbunds vårmöte är nöjd med de åtgärder regeringen gett löfte om att verkställa under regeringsperioden, såsom en ökning av antalet avbytardagar samt att pälsfarmare ges rätt till avbytare, beskattningslättnader och fortsatta anslag till skogsförbättringsåtgärder. Regeringen bör dock snarast möjligt skrida till åtgärder för att verkställa innehållet i programmet. Speciellt brådskande är beslutet om en fortsättning av det nationella stödet, finansieringen av investeringsstöden till jordbruket och landsbygden samt de kostnadssänkande åtgärderna.

 

Det alltmer stigande intresset för bioenergi och de skärpta kraven på en ökad användning av bioenergi har även noterats i regeringsprogrammet. Regeringen bör nu omgående vidta åtgärder i enlighet med regeringsprogrammet för att främja användningen av bioenergi. Regeringen bör lägga tyngdpunkten i bioenergisatsningarna på inhemska bränslen och eftersträva en energiproduktion som är oberoende av stöd. Speciellt i Österbotten med dess starka jordbruksproduktion kommer efterfrågan på jordbruksbaserad bioenergi att ha positiv inverkan på jordbruksproduktionens utveckling.

 

Klimatförändringen i världen har under den senaste tiden blivit allt mera uppenbar. Varje dag görs mängder av val av oss som påverkar klimatet. Vi kan alla göra aktiva val genom att välja produkter som producerats lokalt, regionalt och i hemlandet. Genom dessa val tryggas matproduktionens och förädlingens fortsatta verksamhet i landet. ÖSP:s vårmöte uppmanar dessutom kommuner, städer, institutioner och handeln att beakta detta i sina val av råvaror.

 

 

Österbottens svenska producentförbunds vårmöte

 

 

Tilläggsinformation:

 

Ordförande Mats Nylund gsm 050-512 2191

Verksamhetsledare Jonas Laxåback gsm 050-358 0198

 

 


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab