Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 söndag 28.4.2024
 Grattis Ture
4.5.2007 / Landsbygdens Folk
Landsbygdsverket inledde sin verksamhet
Det nya landsbygdsverket som sysselsätter över 200 personer har inlett sin verksamhet. Verket, som sorterar under jord- och skogsbruksministeriet, ansvarar för att verkställa jordbruksstöden, landsbygdens finansierings- och utvecklingsstöd och marknadsstöden.
Landsbygdsverket betjänar jordbrukare och jordbruksföretag, landsbygdens mikroföretag och allt från byaföreningar till universitet som deltar i landsbygdsutvecklingen.
- Enskilda stödärenden uträttar i alla fall jordbrukarna fortfarande hos kommunens landsbygdsnäringsmyndighet och på TE-centralens landsbygdsavdelningar, påpekar överdirektören för landsbygdsverket Leena Tenhola.
Från början har verket satt en ära i att ge ut information på svenska och finska samtidigt. I enlighet därmed finns också samma material på svenska och finska på verkets hemsidor på internet. Man kan slå upp adressen www.mavi.fi/sv om man vill kolla in verkets hemsidor.
- Vi torde ha lyckats någorlunda också hittills med att få ut det nödvändiga materialet kring stödansökningarna på svenska, och vi litar på att vi kan upprätthålla en hyfsad servicenivå också framöver.
Under tiden 2008-2011 är det meningen att största delen av verksamheten flyttas till Seinäjoki.
- I höst börjar vi gå mera in på detaljerna kring den stegvisa utlokaliseringen till Seinäjoki, berättar Leena Tenhola.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab