Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 söndag 28.4.2024
 Grattis Ture
4.5.2007 / Landsbygdens Folk
Micke Godtfredsen tf chefredaktör för LF
- Grunduppgiften för Landsbygdens Folk är att leverera fakta som läsarna har nytta av.
Det säger Micke Godtfredsen, 51, som från och med första maj är tidningens tjänstförrättande chefredaktör. Han vikarierar Mikael Jern.
- Landsbygdens Folk har ett stort ansvar för att kunna serva läsarna med information som de bör kunna använda när de ska fatta beslut om generationsväxlingar och investeringar, odlingsplaner, stödansökningar och så vidare. Det är inte alltid så lätt att leva upp till, informationen är ofta svårsmält. Det viktiga är att vi serverar den, hur den används är emellertid alltid läsarens beslut.
På senare tid har det börjat uppstå ett allt hårdare tryck på information om marknaden och hur den fungerar. Samma sak ser i övrigt ut att hända i andra delar av vår värld.
- Det har redan kommit in en hel del idéer om hur vi borde beskriva marknadsläget inom olika sektorer. Vi behöver litet tid för att bearbeta dem och komma till vettiga lösningar, som samtidigt är realistiska att förverkliga, säger Micke.
Han framhåller att det också är viktigt att ha högt i tak på tidningen, ingen ska behöva hålla sig tillbaka för att ta kontakt eller komma med debattinlägg.
- Jag har sedan länge brukat skämta om att Landsbygdens Folk har världens friaste debattspalt, om ni bara skulle utnyttja den...
Micke Godtfredsen är journalist till utbildningen. Han anställdes som redaktör vid LF hösten 1999. Tidigare har han bland annat jobbat på Borgåbladet och på tidningen Läraren. Han jobbade också på LF under ett drygt års tid i slutet på åttiotalet. Till fritidsintressena hör julgransodling, skogsarbete och svampplockning.
Fram till första september är ekonomie magister Isabella Salenius, 34, anställd på LF som sommarvikarie. Isabella har genomfört vuxenstudier i lantbruksämnen i Brusaby under åren 2006-2007 och har just genomfört generationsväxling på hemgården Oitbacka i Kyrkslätt.
Hon har tidigare jobbat på bland annat utrikesministeriets Europainformation, på Evli Bank Abp och på statistikcentralen. Sedan 1999 har hon verkat som frilansjournalist för bland annat Forum för ekonomi och teknik, Nordinfo, Saaristouutiset och för Varma. På fritiden trivs hon bäst på hästryggen eller njuter av långa hundpromenader.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab