Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 27.4.2024
 Grattis Engelbrekt
23.3.2007 / Landsbygdens Folk
Landsbygdens Folk fyller 60 år
Landsbygdens Folk som i år fyller 60 år utkommer denna vecka med ett jubileumsnummer. Det första numret utkom den 16 april 1947.
Största delen av LF:s läsare är antingen själva jordbrukare eller så har de nära anknytning till jordbruksnäringen. Landsbygdens Folk är för dem mer än en vanlig tidning. För att kunna sköta sitt jordbruk framgångsrikt i den djungel av myndighetsregler som gäller idag så behövs mycket information – information som dessutom borde vara förståelig. Där har LF en viktig roll. För SLC och dess landskapsförbund är tidningen Landsbygdens Folk också den viktigaste kanalen att få ut information, både till de egna medlemmarna och till resten av samhället.
Men det finns mycket mer kring jordbruket och landsbygden än bara stödpolitik och intressebevakning. Det gäller för alla våra läsare att känna sig hemma i tidningen. Därför försöker vi så mångsidigt som möjligt greppa och beskriva livet på landsbygden. Både här i hemlandet och med vidare horisonter.
Antalet jordbrukare minskar stadigt och på många håll minskar även befolkningen på landsbygden. Det gör att LF:s traditionella läsekrets krymper. Men också om upplagan för LF har gått neråt så är minskningen blygsam i relation till hur snabbt antalet jordbrukare minskat. Upplagan ligger nu på drygt 9.000 exemplar. Största läsekretsen finns i Österbotten, men det finns också tusentals läsare i de södra och västra delarna av landet.
Förutom i hemlandet så läses Landsbygdens Folk också i andra länder. För övriga nordiska länder är LF det bästa sättet att få reda på vad som händer inom lantbrukssektorn i Finland.
På samma sätt som omvärlden så förändras Landsbygdens Folk. Med sitt nya utseende som har ett år på nacken är Landsbygdens Folk i dag en fräsch tidning. Helheten kompletteras av LoA-bilagan som varje månad ger mervärde åt läsarna i form av djuplodande artiklar bland annat kring produktionstekniken i jordbruket.
Landsbygdens Folk är rustat för framtiden. Och vi hjälper våra läsare att också vara det.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab