Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 28.3.2024
 Grattis Sune
16.2.2007 / Landsbygdens Folk
Miljötillståndsnormer görs för djurstallar
På miljöministeriet vill man förenkla behandlingen av miljötillstånd. Meningen är att behandlingsprocessen skall göras effektivare samtidigt som antalet åtgärder som är miljöståndspliktiga skall minskas. För jordbrukssektorns del kommer branschvisa normer att göras upp för att förenkla godkännandet av miljötillstånd för djurstallar.
Ändringar i behandlingen av miljötillstånd kommer att genomföras inom två år. Miljötillståndsförvaltningen kommer också att omorganiseras, så att behandlingen av tillstånd framöver skall koncentreras till en enda statlig tillståndsmyndighet och kommunerna.
Miljötillståndsverket övertar uppgifterna från de nuvarande tre miljötillståndsverken och behandlingen av miljötillstånd från de regionala miljöcentralerna. De nuvarande miljötillståndsverken och de separata tillståndsenheterna vid miljöcentralerna skulle då läggas ner.
För att göra upp normerna för djurstallar tillsattes en arbetsgrupp i början av februari. Arbetsgruppen, som skall ha sitt arbete klart till mitten av september, har till uppgift att sammanställa de nuvarande miljövårdskrav som finns för djurstallar och på basen av sammanställningen göra förslag till nya enhetliga normer.
I arbetsgruppen som leds av överinspektör Tarja Haaranen från miljöministeriet sitter förutom miljösektorns representanter bland andra miljöjurist Kurt Hemnell från MTK och överinspektör Mirja Eerola från jord- och skogsbruksministeriet.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab