Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 29.3.2024
 Grattis Jonas
9.2.2007 / Landsbygdens Folk
SLC medfinansiär i svensk veterinärprofessur
Helsingfors universitet har nu samlat ihop de 1,5 miljoner euro som behövs för att inrätta en svenskspråkig professur i husdjurens välfärdsforskning. Bland andra Svenska Lantbruksproducenternas centralförbund, Konstsamfundet, Svenska kulturfonden, Svenska småbruk och egna hem, samt Sparbanksstiftelsen har donerat medel till Helsingfors universitets fonder för att inrätta en permanent svenskspråkig professur i husdjurens välfärdsforskning i veterinärmedicin vid Helsingfors universitet.
Donationens ändamål är att befrämja såväl svensk- som finskspråkiga veterinärmedicinstudenters färdigheter att på svenska kunna betjäna svenskspråkiga djuruppfödare och ägare till sällskapsdjur.
Professuren skall också att främja ett aktivt deltagande från veterinärer i den svenskspråkiga debatten i vårt land gällande djurens hälsa och välfärd, djurskydd, livsmedelssäkerhet och djurens sociala betydelse. Den svenskspråkiga professuren i husdjurens välfärdsforskning i veterinärmedicin kommer att inrättas vid institutionen för klinisk produktionsdjursmedicin.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab