Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 20.4.2024
 Grattis Arla
26.1.2007 / Landsbygdens Folk
Sockerbetsodlarna ska anmäla sitt intresse i dag
Sockerbetsodlarna bör senast i dag fredag (26/1) svara på den förfrågan om odlingsintresset under nästa odlingssäsong som Sucros har skickat ut.
Alla leveransrätter har minskat med 38 procent. Det finns i alla fall olika alternativ att välja mellan. Man kan således anhålla om en ökning, men det är i så fall skäl att minnas att man måste anhålla om tillägg till den nya beskurna nivån.
Om man hittills levererat betor som ger 100 ton socker, är den nya leveransrätten alltså 62 ton socker. Vill man tillbaka till sin tidigare leveransmängd på 100 ton måsta man alltså ansöka om en tilläggsrätt som är cirka 62 procent ovanpå den egentliga leveransrätten.
Den leveransrätt man slutligen får beror i alla fall på det framtida odlingsintresset hos alla betodlare. Ju fler som slutar eller minskar, desto mer tilläggsrätt kan de som fortsätter få. Också av den orsaken är det viktigt att man anmäler om sitt intresse.
Den som vill göra ändringar kan kontakta sin konsulent, på fastlandet är det Staffan Eliasson, telefon 040-533 6497, och på Åland Yngve Björklund, telefon 0400-224 143.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab