Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 onsdag 24.4.2024
 Grattis Albert
20.10.2006 / Landsbygdens Folk
Fettkorrigering godkänns inte av ministeriet
Jord- och skogsbruksministeriet har meddelat att de inte kommer att vidta några åtgärder för att införa ett system med fettkorrigering i det nationella stödet till mjölk.
Producenterna har i samband med de nationella stödförhandlingarna yrkat på att myndigheterna vid betalning av mjölkstödet skulle justera mjölkmängden enligt fetthalten i mjölken.
I nuläget får mjölkproducenterna stödet enligt hur stor den verkliga producerade mjölkmängden har varit. Eftersom det är en allmän strävan att minska fetthalten i mjölken så ville producenterna ändra stödvillkoren så att en lägre fetthalt i mjölken skulle ge ett högre stöd.
Det skulle inte ha varit frågan om att ändra den totala stödsumman, utan att omfördela den mellan producenterna enligt fetthalten i mjölken.
Fram till slutet av senaste år har det nationella mjölkstödet betalats för hela den mängd mjölk som mjölkproducenten levererar till mejeriet, men undantag för den straffavgift som betalades de år som mjölkkvoten för hela landet överskreds. Från och med i år betalas stöd högst för den mängd mjölk som producenten har i sin egen gårdsvisa mjölkkvot.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab