Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 28.3.2024
 Grattis Sune
20.10.2006 / Landsbygdens Folk
Brändös björn får skjutas om den inte flyr
Björnen som rivit får i Brändö på Åland får skjutas efter den 20 november om den inte försvunnit före det och om man inte heller kunnat avhysa den på något annat sätt.
Det har landskapsregeringens miljöminister Harriet Lindeman bestämt. Hon är också ansvarig för jaktfrågor. Meningen är att man ska försöka spåra upp björnen med hjälp av en björnhund för att se om den på något sätt kan fördrivas från de åländska skärgårdsholmarna, som inte anses höra till björnars naturliga livsmiljö.
Åländske veterinären Rauli Lehtinen har hävdat att det inte är någon konst att bedöva björnen med pil och sedan flytta den bort från Åland. Men enligt Lindeman har landskapsregeringens kontakter med berörda myndigheter i Helsingfors visat att det verkar mycket svårt att hitta någon som är beredd att ta emot en björnleverans till sitt område.
De senaste tecknen på Brändöbjörnens framfart är höbalar som under veckoslutet för andra gången rivits på Brändö Jurmo, som ligger en halvtimmes färjresa från finska Gustavs sydväst om Åbo.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab