Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 26.4.2024
 Grattis Teresia
13.10.2006 / Landsbygdens Folk
Ansökningar om mjölkkvoter lämnas in i oktober
Framöver är en ansökan om administrativa mjölkkvoter i kraft bara under en ansökningsomgång. Det betyder alltså att från och med höstens handelsomgång är ansökan inte längre i kraft under två omgångar, utan producenten måste lämna in en ny ansökan för varje omgång.
Om att få köpa administrativa kvoter anhåller man på blankett 238 eller, om man vill ha kvot för direktförsäljning, på blankett 281. Om man vill sälja kvoter till administrationen fyller man i blankett 232 eller om man vill sälja kvoter för direktförsäljning blankett nummer 280.
Alla de här ovan nämnda blanketterna måste man lämna in till landsbygdsavdelningen på TE-centralen.
Ansökningsrundan för köp av administrativa mjölkkvoter utgår den sista oktober. Priset är fyra cent per liter plus mervärdesskatt. Köparen kan ta kvoterna i användning nästa kvotår som inleds den första april.
För att kunna köpa kvoter måste producenten förfoga över minst en hektar åker per 12.000 liter. I vilket fall som helst så säljs inte kvoter under 15.000 liter. Köparen betalar för kvoterna inom 30 dagar efter att beslutet om försäljning har fattats.
När en producent säljer kvoter till administrationen är kvoterna i alla fall i kraft till kvotårets slut den sista mars. Försäljningspriset är det samma som inköpspriset, det vill säga fyra cent per liter. Att TE-centralen godkänner den administrativa försäljningen innebär samtidigt att säljaren har rätt att bjuda ut en motsvarande mängd kvoter på fria marknaden. Försäljningen måste i så fall genomföras inom ett halvår efter att TE-centralen har fattat sitt beslut.
Tillfälliga eller permanenta ändringar under det nuvarande kvotåret måste man söka om hos TE-centralen inom oktober.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab