Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 26.4.2024
 Grattis Teresia
13.10.2006 / Landsbygdens Folk
EU återkallar 317 miljoner euro
EU-kommissionen återkallar 317,3 miljoner euro för jordbruksstöd som har betalats ut på felaktiga grunder. Beloppet fördelar sig på fem länder men Italien står för den överlägset största andelen med 310,8 miljoner euro.
Av de övriga länderna måste Spanien återbetala 2,4 miljoner euro, Storbritannien 2,0 miljoner, Frankrike 1,3 miljoner och Tyskland 0,6 miljoner euro.
Beloppen hänför sig till en tidsperiod före år 1999. Det handlar om belopp som har utbetalats till jordbruk på felaktiga grunder. Kommissionen anmärker att de berörda medlemsländerna inte har drivit in pengarna tillräckligt effektivt. Vanligen belastar detta den gemensamma budgeten. Kommissionen anser emellertid att medlemsländerna i de aktuella fallen har agerat för slappt. De måste därför betala beloppen ur egna medel.
Enligt agrarkommissionär Mariann Fischer Boel ska åtgärden uppfattas som en klar signal till medlemsländerna. Kommissionen menar allvar med sina avsikter att jordbruksstöden endast får användas för avsedda ändamål.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab