Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 20.4.2024
 Grattis Arla
13.10.2006 / Landsbygdens Folk
Landsbygdskvinnans dag firas på söndagen
Landsbygdskvinnans dag firas världen över söndagen den 15 oktober. Dagen är tillägnad landsbygdskvinnornas arbete, livsmiljö och målsättningar.
Dagen till ära samlar de finländska landsbygdskvinnorna in meddelanden till beslutsfattarna. Meddelandena från de olika regionerna sammanställs och överräckes till republikens president Tarja Halonen den 30.11.2006. I meddelandena behandlas bland annat följande tema: lantbruksnäringen och det praktiska arbetet, natur och miljö, hälsa och ork i arbete, servicen på landsbygden, jämställdhet.
Överräckandet av meddelandena sker på olika vis och vid olika tidpunkter i de olika regionerna. Tavastlänningarna överräckte sina meddelanden till de regionala riksdagsmännen redan den 10.10. Kvinnorna i Satakunta överräcker sina meddelanden till minister Korkeaoja, medan kvinnorna i Egentliga-Finland överräcker meddelandena den 16.10 vid en morgongröttillställning.
Inom SLC samlar regionförbundens kvinnoutskott in respektive regions meddelanden och skickar dem senast 3 november till SLC:s informatör Bettina Selander.
Dagen firas för elfte gången. För arrangemangen i Finland ansvarar Maa- ja kotitalousnaisten keskus rf i samarbete med de finsk- och svenskspråkiga producentförbundens kvinnor.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab