Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 26.4.2024
 Grattis Teresia
29.9.2006 / Landsbygdens Folk
En CAP-reform att vänta först efter år 2013
Några konkreta beslut blev det inte vid det informella ministerrådsmötet i Uleåborg på tisdagen, vilket inte heller var meningen. Jord- och skogsbruksminister Juha Korkeaoja (c) sammanfattade diskussionen med att alla medlemsländer är beredda att fortsätta reformera jordbrukspolitiken i EU.
- Men några reformer är inte att vänta förrän efter år 2013 då den nuvarande finansieringsperioden tar slut, påpekade lantbrukskommissionär Mariann Fischer Boel vid presskonferensen. Därefter måste jordbrukarna vara beredda på förändringar.
Enligt lantbrukskommissionären är en frikoppling av stöden rätt väg för att utveckla lantbrukspolitiken i EU. Minister Korkeaoja påpekade att ökad frikoppling kan vara bra för EU som helhet, men inte ur finländsk synvinkel.
- Vi vill inte ha ett jordbruk där jordbrukarna bara jagar efter högsta möjliga stöd.
Innan år 2013 kommer en översikt av den nuvarande politiken göras under åren 2008-2009. Fischer Boel kallar den översikten för "hälsokontroll". Vid presskonferensen på tisdagen påpekade hon upprepade gånger att hälsokontrollen inte kommer att vara någon reform.
- Det kan högst bli fråga om att justera och trimma den nuvarande lantbrukspolitiken något.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab