Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 2.5.2024
 Grattis Vivian, Vivi
22.9.2006 / Landsbygdens Folk
SLC pressar på om semesterrätten
SLC påpekar för riksdagens jord- och skogsbruksutskott att regeringen genom sin sista budget inte verkar sträva till att uppfylla de målsättningar som ställs i regeringsprogrammet. SLC anser att de löften som getts i regeringsprogrammet borde ges uttryck i form av att semesterrätten förlängs med en dag och att även pälsdjursfarmarna skall ges rätt till semester i enlighet med de förslag som lagts fram.
SLC påminner också om att endast 40 miljoner euro överförs till det kommande miljöstödsprogrammet, jämfört med de 55 miljoner euro som hittills årligen betalats genom miljöstödets tilläggsdel. SLC vill därför snabbt ha ett förslag om hur de resterande 15 miljonerna skall användas för stöd till enskilda grödor.
SLC påminner riksdagen om att tilläggsanslag behövs till gårdsbrukets utvecklingsfond Makera. Med det nuvarande finansieringsläget i Makera kommer man bara att klara av att finansiera startstöden nästa år, medan resten av anslagen äts upp av ansökningar om investeringsstöd som görs redan på detta års sida.
SLC påpekar vidare bland annat att regeringens satsningar på bioenergi borde vara större och att medlen till forskning och rådgivning borde höjas. För att kunna upprätthålla ett fungerande vägnät på glesbygden borde också anslagen vara högre än i budgetpropositionen.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab