Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 19.4.2024
 Grattis Bernhard, Bernt
22.9.2006 / Landsbygdens Folk
Pekka Pesonen blir generalsekreterare för Copa-Cogega
Jord- och skogsbruksministeriets statssekreterare Pekka Pesonen har utnämnts till generalsekreterare för Copa-Cogega som är centralorgan för EU:s jordbrukare och andelslag.
Organisationernas generalförsamling valde honom senaste vecka enhälligt vid ett möte i Bryssel. När Pesonen tar över arbetsuppgifterna i Bryssel är ännu inte klart. Förhandlingar om tidtabellen och vilka arbetsuppgifter som Pesonens skall ha förs senare under hösten. Han fortsätter i sitt nuvarande uppdrag som statssekreterare åtminstone till årets slut, så länge Finland är ordförandeland i EU.
Pekka Pesonen är 42 år och agronomie- och forstmagister till utbildningen. Han har varit statssekreterare vid jord- och skogsbruksministeriet sedan februari 2005. Före det var han länge husdjursombudsman vid lantbrukarcentralerna MTK:s och SLC:s kontor i Bryssel.
Generalsekreterarposten i Copa-Cogega har även tidigare innehafts av en finländare. Risto Volanen var generalsekreterare innan han tillträdde sin nuvarande tjänst som statssekreterare åt statsminister Matti Vanhanen.
SLC, MTK och Pellervo är de finländska organisationer som är medlemmar i Copa-Cogega.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab