Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 19.4.2024
 Grattis Bernhard, Bernt
15.9.2006 / Landsbygdens Folk
Sockerprognosen oförändrad
Danisco står fast vid de förväntningar årets första fältprov på sockerbetorna gav. Efter en torr och varm sommar har de rikliga regnen gynnat sockerbetornas tillväxt. Betskörden väntas ge en sockermängd på 1 miljon ton för Danisco.
Enligt årets andra prognos utvecklas sockerbetorna tillfredsställande i alla Daniscos produktionsländer. De senaste veckornas regn har gynnat tillväxten, men sockerhalten är relativt låg. Danisco bekräftar i ett pressutskick att företagets förväntningar på årets sammanlagda sockerbetsskörd i Danmark, Sverige, Finland, Tyskland och Litauen är i enlighet med företagets EU-kvot 2006/07 på 988.000 ton socker.
Vad gäller årets sockerbetskampanj karaktäriseras den som mycket speciell. Det är sista året som fabrikerna i Salo och danska Assens är i bruk och det första året utan fabriken i svenska Köpingebro. Mogens Granborg, koncerndirektör för Danisco Sugar, konstaterar att fabriksnedläggningarna påverkar alla. Fabrikerna har en hundraårig historia bakom sig och en mycket engagerad personal. Planerad start för årets kampanj vid fabrikerna i Salo och Säkylä är onsdagen 4 oktober.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab