Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 28.3.2024
 Grattis Sune
29.8.2006 11:14:33 / Agrolink
Arbetsgrupp för nya jordbrukspolitiska alternativ
Jord- och skogsbruksministeriet har tillsatt en arbetsgrupp med uppgift att finna nya jordbrukspolitiska alternativ. Arbetsgruppen kommer att utarbeta beredskaps- och lösningsmodeller till framtida globala förändringar inom jordbruket och livsmedelsekonomin. Målet för gruppen är att komma med helt nya aspekter och idéer till dialogen på livsmedelsbranschen och ställa dem i relation till eventuella politiska riktlinjer.
.
Tanken bakom tillsättandet av arbetsgruppen var medlemmarnas vilja att ge idéer och arbeta för framtiden. Jord- och skogsbruksminister Juha Korkeaoja tycker att en samhällsdiskussion om jordbrukets framtid är en bra sak. Enligt uppdraget ska arbetsgruppen ta i beaktande regeringens nya jordbrukspolitiska redogörelse, utskottsbetänkandet samt EU-ministerrådets och jordbruksutskottens vid parlamenten i medlemsländerna dialoger om de framtida utmaningarna för den europeiska jordbruksmodellen.
.
Till arbetsgruppen har inkallats företrädare för samhällets olika sektorer. Som ordförande arbetar statssekreterare Raimo Sailas från finansministeriet.
.
Andra medlemmar i arbetsgruppen är VD Kalevi Hemilä från Ömsesidiga Pensionsförsäkringsbolaget Etera, styrelseordförande Antti Herlin från Kone Oyj, lantbruksrådet Jouko Kallio från Nivala, professor Jukka Kola från Helsingfors universitet, jordbrukare Marina v. Limburg-Stirum från Koskis gård, forsknings- och utvecklingschef Tiina Mattila-Sandholm från Valio Oy och kanslichef Jarmo Vaittinen från jord- och skogsbruksministeriet.
.
Arbetsgruppens sekreterare är EU-experten Jukka Peltola från EU-sekretariatet vid statsrådets kansli och specialforskare Pasi Rikkonen från Forskningscentralen för jordbruk och livsmedelsekonomi.
Arbetsgruppen ska vara klar med arbetet senast 15.12.2006.
Källa: Jord- och skogsbruksministeriet

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab