Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 27.4.2024
 Grattis Engelbrekt
25.8.2006 / Landsbygdens Folk
Samma regler för växttäcke ännu i vinter
De regler som finns i miljöstödet för växttäcke vintertid ändrar ännu inte denna höst. Jordbrukarna skall alltså följa samma regler som tidigare vintrar då det gäller växttäcket. En viss osäkerhet har rått bland jordbrukarna och många har varit i kontakt med producentorganisationerna och frågat om reglerna för växttäcke vintertid.
Det nuvarande miljöstödssystemet är alltså ännu i kraft. Nya regler för växttäcke vintertid kommer först med det nya miljöstödsprogrammet under nästa växtsäsong.
Det som kan påverka sådden av höstsäd denna höst är att den nationella tilläggsdelen till miljöstödet på A- och B-området försvinner från och med nästa år. Det gör att odlare som sår vete eller råg nu i höst inte kan räkna med stödet nästa höst då skörden bärgas.
Däremot är det möjligt att för höstsäden få det såkallade produktionsbidraget för jordbruksgrödor om man odlar minst 15 procent och högst 50 procent av arealen av de grödor som berättigar till stödet, det vill säga bland annat höstvete, höstråg och höstrybs.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab