Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 19.4.2024
 Grattis Bernhard, Bernt
4.8.2006 / Landsbygdens Folk
Finansieringen av landsbygdsprogrammet vållar problem
Som det såg ut i veckan var läget ännu oklart kring finansieringen av utvecklingsprogrammet för landsbygden under perioden 2007-2013 och hur den skulle synas i budgeten för nästa år.
Jord- och skogsbruksminister Juha Korkeaoja (c) lyckades inte komma överens med finansminister Eero Heinäluoma (sdp) efter utdragna förhandlingar i början av veckan, där också statsminister Matti Vanhanen (c) har deltagit.
Statsrådet sammanträdde i går efter LF:s pressläggning, men det är rentav troligt att förhandlingarna fortsätter i anslutning till de bilaterala överläggningarna mellan finansministeriet och jord- och skogsbruksministeriet om nästa års budget i dag fredag.
Enligt Korkeaoja var det vid förhandlingarna i början av veckan inte längre fråga om att finansminister Eero Heinäluoma inte kunde godta någon enskild detalj, utan om hur finansieringen av landsbygdsprogrammet skulle se ut som helhet.
Vad gäller budgeten i övrigt så kommer en del beskärningar, som är lika i båda ministeriernas förslag, antagligen att synas i regeringens budgetproposition, som färdigställs efter budgetrian i augusti. Det gäller alltså oavsett hur finansieringen av landsbygdsprogrammet faller ut.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab