Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 3.5.2024
 Grattis Linus
7.7.2006 / LF
GrowHow höjde gödselprisen
Kemira GrowHow har höjt prisen på gödsel med i medeltal 2,5 procent från början av den här månaden. Höjningarna varierar för de enskilda produkterna beroende på näringshalten. I klartext betyder det att blandningar med mycket kväve stiger mest. Kemira GrowHow motiverar prishöjningen med att priserna på råvarorna för gödseltillverkningen har stigit.
Priset på ammoniak har stigit med 15 procent under det senaste året, fosforsyra med 4 procent och kalisalt med 8 procent, heter det i ett pressmeddelande från bolaget, som räknar med att priset på ammoniak kommer att stiga ytterligare. Däremot räknar man med att priset på fosforsyra och kalisalt hålls något så när på nuvarande nivå.
Kemira GrowHow försvarar sig ytterligare med att priserna på kvävegödsel under den här odlingssäsongen har stigit betydligt mer i det övriga Europa än i Finland. I Sverige är utgångspriserna för säsongen en aning högre än här. Under det kommande året stiger priset etappvis enligt samma mönster som tidigare med sammanlagt 12 procent så att priset är lägst nu i juli, sedan stiger det fram till nästa odlingssäsong.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab