Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 27.4.2024
 Grattis Engelbrekt
23.12.2005 / LF
EU slopar exportstöd för levande boskap
Bara två dagar efter WTO-toppmötet inledde EU-kommissionen de första åtgärderna i syfte att dra ned exportstöden. Agrarkommissionär Mariann Fischer Boel vill börja med att slopa det omtvistade stödet för levande boskap.
Kommissionen lägger omedelbart fram sitt förslag för förvaltningskommittén för nötkött. Därmed får medlemsländerna genast möjlighet att säga sin åsikt. Förslaget kan endast tillbakavisas med kvalificerad majoritet.
Mariann Fischer Boel konstaterar att det nu är rätt tidpunkt för EU att slopa de kontroversiella exportstöden. Framtidsutsikterna för den egna nötköttsmarknaden är positiva och rättfärdigar inte en fortsättning, tillägger hon.
Enligt Fischer Boel har EU investerat stora mängder arbete för att förbättra djurskyddet under de långa djurtransporterna. Man har infört stränga regler och kontroller. Ändå har erfarenheterna visat att djurskyddet inte kan garanteras till hundra procent.
Genom att avlägsna exportstöden för levande djur statuerar EU-kommissionen ett exempel på konkret djurskydd som betyder mer än tomma floskler, tillägger Fischer Boel.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab