Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 25.4.2024
 Grattis Markus
9.12.2005 / LF
Ansökan om mjölkstödet skall göras före nyår
Från och med början av nästa år kommer produktionsstödet för mjölk att betalas direkt av myndigheterna. Hittills har betalningen skötts via mejerierna. Samtidigt innebär ändringarna i stödsystemet att produktionsstödet för mjölk betalas högst för den individuella mjölkkvot som producenten innehar.
För att kunna få stödet nästa år måste mjölkproducenterna lämna in en anmälan om deltagande i det nya stödsystemet senast 30 december i år. Anmälan skall göras på blankett nummer 282 som lämnas in till kommunens landsbygdsnäringsmyndighet.
De mjölkproducenter som berörs av omställningarna i stödet borde få ett informationsbrev från jord- och skogsbruksministeriet. Brevet skickas till alla producenter som är registrerade som mjölkproducenter i jord- och skogsbruksministeriets kvotregister och som innehar en referenskvantitet för mjölk under produktionsperioden 2005-2006.
Om något brev inte syns till så borde mjölkproducenten kontakta landsbygdsnäringsmyndigheterna i kommunen. Anmälan om deltagande i stödsystemet skall lämnas in till kommunen endast en gång och är i kraft tillsvidare.
Omställningen av utbetalningen av mjölkstödet bygger på kommissionens senaste beslut om tillämpningen av det nordliga stödet. I beslutet beviljades en övergångstid till detta års slut för den nuvarande utbetalningspraxisen, det vill säga att en mjölkproducent som producerar mera mjölk än den egna mjölkkvoten trots överskridningen kan få stöd för hela mjölkmängden.
Produktionsstödet för mjölk är ett nationellt finansierat stöd.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab