Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 26.4.2024
 Grattis Teresia
28.10.2005 / LF
SLC-strategi på runda i Svenskfinland
Jordbrukarna minskar stadigt i antal och samhället runt om oss förändras. Därför måste SLC och landskapsförbunden också förändra sig och utvecklas. Det är en av orsakerna till att SLC som bäst håller på att göra upp en strategi för organisationen. Det här berättade ÖSP-ordförande Mats Nylund i samband med att utkastet till strategi presenterades för ÖSP:s fullmäktige i Gamla Vasa senaste veckas fredag.
Enligt NSP-ordförande Thomas Blomqvist som skötte en del av strategipresentationen handlar det också om att kunna utveckla organisationen så att SLC bättre kan uppfylla de krav som medlemmarna ställer. I diskussionen kring strategin verkar det som om det är där skon klämmer i många fall: medlemmarna tycker att SLC och landskapsförbunden är för långt borta. Den enskilda medlemmen vet inte vad man egentligen gör på förbundsnivå.
Strategiutkastet har redan tidigare presenterats för de förtroendevalda inom ÅSP. Nästa vecka står NSP i tur och till sist kommer strategin att presenteras för ÅPF:s förtroendevalda på Åland. Därefter är det meningen att strategin skall presenteras på lokalavdelningarnas höstmöten runt om i landet. Det finns alltså ännu konkreta möjligheter för varje aktiv medlem att vara med och påverka.
Själva strategin består av tre delar: först och främst en definition av vilken vision SLC borde ha, vilket syfte organisationen har och vilka värderingar organisationen står för. Vidare innehåller strategin förtydliganden om vad detta innebär på organisationsnivå och vilka tyngdpunktsområden organisationen skall arbeta med.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab