Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 26.4.2024
 Grattis Teresia
28.10.2005 / LF
Nu kostar det att ringa TE-centralen
Det cirkulerar rykten om att TE-centralerna infört en avgift på telefonrådgivningen. Det stämmer inte utan är ett missförstånd, försäkrar Kaj Suomela vid Österbottens TE-central.
- TE-centralen tar inte betalt för sin service.
Men helt gratis är den ändå inte.
Bakgrunden är att staten konkurrensutsatt sin teletrafik, som så mycket annat. På basen av offerttävlingen byttes nyligen operatören Telia-Sonera ut mot Elisa som gav ett lägre anbud. Offerten gick ut på att den som ringer ett statligt organ - nummer som börjar på 0 - påförs en avgift. Ringer man med mobil är avgiften 29,13 cent per minut och med trådtelefon 8,21 cent i minuten plus 1,47 cent per minut som lokal samtalsavgift. Med det nya avtalet sparar staten cirka tre miljoner euro per år.
- Detta påslag gäller inte bara TE-centralerna utan också bland annat arbetskraftsbyråerna och andra statliga instanser, uppger Suomela.
Andra sektorer inom statsförvaltningen har tidigare infört systemet. Andra har det uppenbart framför sig. Nylands TE-central införde systemet på sommaren medan Åbolands och Österbottens TE-centraler gjorde det nu i september. Tidigare använde centralerna en lokal operatör som påförde sina avgifter.
Varken alla kunder eller myndigheter är nöjda över systemet. För tillfället utreds frågan hos justitieministeriet efter en framställning från skattemyndigheterna.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab