Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 20.4.2024
 Grattis Arla
14.10.2005 / LF
Gårdsstödets utvecklingsfond får 8,5 miljoner till
Räntestödet för investeringar på landsbygden minskas med 17 miljoner euro i det förslag till årets andra tilläggsbudget, som regeringen enades om i onsdags. Orsaken är närmast den låga räntenivån. Gårdsbrukets utvecklingsfond får nu i stället en överföring på 8,5 miljoner euro.
Bland anslagsökningarna i tilläggsbudgeten kan nämnas 11 miljoner för att påskynda slutförandet av vattendrags- samt vatten- och avloppsprojekt.
Dessutom föreslår regeringen 3,3 miljoner extra för att ersätta skador som de svåra översvämningarna i våras medförde på vissa håll.
Ytterligare föreslår regeringen att det anslag på 9,6 miljoner euro som beviljats i en tilläggsbudget 2003 förnyas för byggande av försöksanläggningar för ny energiteknologi. Avsikten är att stöda högst fyra stora försöksanläggningar. Anslaget som beviljades 2003 användes aldrig på grund av att det försöksprojekt man ville starta då blev uppskjutet på grund av besvär kring tillstånden och till slut avblåstes helt.
För att påskynda grundandet av nya företag föreslås att Finnveras räntestödsfullmakt för speciallån höjs med 10 miljoner euro.
Med tanke på en eventuell fågelinfluensaepidemi föreslår regeringen 20,8 miljoner extra för för anskaffning av vaccin.
Också för vägar och järnvägar samt för att stöda kollektivtrafiken blir det extra pengar enligt regeringens förslag. För basväghållningen blir det 6,45 miljoner och för underhåll av bannätet 6,25 miljoner.
Dessutom blir det ett tilläggsanslag för förbindelsetrafiken i skärgården på 240.000 euro. Samtidigt utvidgas grunderna för det anslaget, så att det också får användas för bränsleanskaffning.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab