Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 27.4.2024
 Grattis Engelbrekt
13.10.2005 17:16:24 / SLC
Internationella Landsbygdskvinnans dag den 14.10

I Finland firar vi den internationella landsbygdskvinnans dag i Salo den 14.10. Dagen till ära ordnas ett seminarium med temat Landsbygskvinnan och EU. Seminariet som hålls i Hilkasalen (Vilhog.2, Salo) inleds kl.9.30 och avslutas kl.15.30.

 

Detta år har man velat uppmärksamma temat Landsbygskvinnan och EU. Internationell prägel ger de utländska gästföreläsarna från Polen och Österrrike. Prof. Janina Sawicka vid Warsovas lantbruksuniversitet kommer att berätta om kvinnorna på den polska landsbygden. Det österrikiska perspektivet presenteras av forskare Theresia Oedl-Wieser  vid lantbruksministeriets forskningsanstalt.

 

Det finländska perspektivet presenteras av agronom Sisko Lehtola, Pyhäntä. Var och en av de ovannämnda föreläsarna innehar en bred internationell erfarenhet samt beröringsgrund till landsbygdskvinnans liv och vardag. Seminariet inleds av dir. Esko Antola vid Åbo universitet med en diskussion om EU:s förenande roll. Dagen avslutas med en paneldiskussion.

 

Under dagen fungerar specialsakkännare Kaisa Karttunen vid Finlands ambassad i Rom, som konferencier och vid behov som tolk.

 

Seminariet hålls på finska och engelska. Av de engelska presentationerna delas ut korta referat. Vid behov tolkas frågor och svar.

 

Seminariet är avgiftsfritt men av lunch och kaffe uppbärs en avgift på 10 euro. Deltagarantalet är begränsat till 120 personer. och förhandsanmälan tas emot av

Anne Järvelä, Pro Agria tel. 020 7472411.

 

I Finland firar vi den internationella landsbygdskvinnans dag för tionde gången och för arrangemangen ansvarar Maa- ja kotitalousnaisten Keskus rf i samarbetet med de svensk- och finskspråkiga producentorganisationernas kvinnor.

 

Internationella landsbygdskvinnans dag?

         Beslutet om att fira den internationella landsbygdskvinnans dag har tagits i

         FN:s IV:nde kvinno världskonferens i Peking år 1995. Dagen firas årligen den

        15.10 runt om i världen.

Mer information om seminariet ges av:   

 

Informatör Bettina Selander SLC, tel 040-7756 530

VD Liisa Niilola Maa- ja kotitalousnaisten Keskus rf, tel. 040 - 5555 035

Agronom Marjatta Boman MTK, tel. 040 - 8478 488

Förhandsanmälningar: Anne Järvelä, anne.jarvela@proagria.fi

 


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab