Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 26.4.2024
 Grattis Teresia
7.10.2005 / LF
Kemira börjar sälja bekämpningsmedel via internet
Kemira GrowHow har under de senaste åren tappat marknadsandelar inom bekämpningsmedelssektorn. Orsaken är att flera av de stora bekämpningsmedelstillverkarna valt att sälja sina preparat direkt till centralaffärerna, utan mellanhänder. Sedan början av 2000-talet har marknadsandelen för Kemira GrowHow minskat från 40 till 20 procent.
Nu går Kemira GrowHow till motangrepp bland annat genom att inleda försäljning av bekämpningsmedel direkt via internet. Jordbrukare som beställer preparaten via internet får dem direkt levererade till gården. Kemira GrowHow kommer också att inleda parallellimport av bekämpningsmedel, det första preparatet registrerades senaste vecka.
Kemira GrowHow har vidare inlett ett samarbete med den danska andelslaget DLA Agro. Genom samarbetet med DLA Agro kommer Kemira GrowHow att importera nya bekämpningsmedel till Finland.
I fortsättningen är det meningen att ungefär 60 procent av de bekämpningsmedel GrowHow säljer direkt skall komma från tillverkaren, 20 procent via parallellimport och 20 procent är inhemska produkter.
Internethandeln med bekämpningsmedel sker via Farmit-portalen och kräver medlemskap, men medlemskapet är gratis. Det skall också gå att beställa preparaten via telefon.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab