Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 söndag 5.5.2024
 Grattis Ulrik
30.9.2005 / LF
Stöden till landsbygdsföretagen i Nyland hotar att ta slut
I Nyland och Östra Nyland har i år beviljats nästan två miljoner euro i stöd till småföretagsinvesteringar på lantgårdar. Stödet är avsett för investeringar som leder till att gårdarna inleder eller utvidgar annan verksamhet än baslantbruk. Typiska investeringar har varit stall och maneger, stugor för uthyrning och tilläggsutrustning till jordbrukstraktorer. Storleken på stöden har varierat från 15 till 40 procent av totalkostnaderna beroende på kommun och investeringarnas omfattning, meddelar Nylands TE-central i ett pressmeddelande.
Av stödmedlen finns cirka 300.000 euro kvar för resten av år 2005. Stödansökningarna skall inlämnas till TE-centralen före 1 november och investeringen skall genomföras inom februari månad 2006. Bidrag kan alltså endast beviljas för snabbrealiserbara investeringar i maskiner och anläggningar.
Nästa år kan TE-centralen inte alls bevilja investeringsbidrag. Man har de facto reserverat cirka 900.0000 euro för landsbygdsutveckling i Nyland, men dessa medel skall användas för lokala aktionsgruppers arbete och för utvecklingsprojekt. De anslag som reserverats för nästa år är mindre än hälften av årets investeringsbidrag.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab