Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 4.5.2024
 Grattis Rosa
23.9.2005 / LF
LoA går samman med Landsbygdens Folk
Från och med årsskiftet kommer tidningen Lantmän och andelsfolk att ges ut som en bilaga till Landsbygdens Folk. Styrelsen för SLC beslöt vid sitt möte på måndagen att utgivningen av LoA som självständig tidning upphör. Istället blir LoA en bilaga till LF som kommer att utkomma elva gånger per år. Formatet blir samma tabloidformat som LF har.
För LF:s läsare innebär beslutet att de nu får tillgång till alla aktuella reportage och artiklar om teknik och ekonomi som finns i LoA. Den nya utvidgade tidningen Landsbygdens folk kommer att blir ännu mer läsvärd och intressant än vad den är i dagens läge.
Också för LoA:s nuvarande läsare är beslutet positivt, eftersom de kan omvandla sin nuvarande LoA prenumeration till en prenumeration på Landsbygdens Folk. Även LoA:s läsare kommer i fortsättningen att få möjlighet att läsa två tidningar, Landsbygdens Folk som utkommer med 52 nummer per år och LoA-bilagan som utkommer med elva nummer.
SLC:s ordförande Holger Falck säger att det var ett tungt beslut att lägga ner LoA som självständig tidning. LoA har utkommit i 86 års tid och har omkring 2.000 prenumeranter. I dagens läge är Lantmän och Andelsfolk landets enda svenskspråkiga tekniska och ekonomiska tidskrift för lantbruket.
- Men samtidigt ger vi nu möjlighet åt LF:s läsare att kunna ta del av den aktuella information som finns i LoA.
SLC:s styrelse vill genom sitt beslut verka för att det även i framtiden skall finnas en finlandssvensk tidning som med jämna mellanrum förmedlar aktuell information om teknik och ekonomi till lantbrukarna.
Sedan år 1993 har SLC ansvarat för utgivningen av LoA på basis av ett samarbetsavtal med tidskriftens två andra bakgrundskrafter, Finlands Svenska Andelsförbund och Svenska lantbrukssällskapens förbund.
Det faktum att antalet lantbruk och därmed antalet prenumeranter på LoA har minskat har inverkat på beslutet att införa LoA som bilaga till LF. Landsbygdens Folk har en upplaga på 10.000 exemplar.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab