Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 söndag 5.5.2024
 Grattis Ulrik
9.9.2005 / LF
Bybutiker får stöd även nästa år
Investeringsstödet till bybutikerna på landsbygden får fortsätta ett år till, beslöt statsrådet förra veckan. Några nya pengar i statsbudgeten för investeringsstödet är däremot inte i utsikt, åtminstone inte förrän de pengar som nu är oanvända har använts. Sedan början av fjolåret har bybutikerna på landsbygden kunnat söka om investeringsstödet. I en tilläggsbudget för 2003 godkände riksdagen ett anslag på 2 miljoner euro och året efter 1,8 miljoner, också den summan i en tilläggsbudget. Av de här senare pengarna är ännu drygt en miljon oanvänd och man räknar inte med att allt hinner gå åt nu i år. Bland annat av den orsaken förlänger statsrådet nu ansökningstiden med ett år.
Det är bybutiker på landsbygden med en yta på under 400 kvadratmeter och en årsförsäljning av detaljvaror på under 2 miljoner euro som kan söka stödet. Också butiksbilar och båtar kan söka.
Man kan ansöka som stödet för anskaffning av ny utrustning och för iståndsättning av butikslokaler. Stödet kan också beviljas för investeringar i tjänster som gör bybutikens verksamhet mångsidigare.
Stödets andel kan vara högst 40 procent av de godtagbara kostnaderna och det största stöd som kan beviljas är 40.000 euro. Det är de regionala TE-centralerna som beviljar stödet, som man måste ansöka om innan man sätter igång ett projekt.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab