Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 6.5.2024
 Grattis Frej
26.8.2005 / LF
Danisco spår stor sockerskörd
Sockerkoncernen Danisco tror att årets skörd av sockerbetor blir stor. Under förutsättning att förhållandena är normala under resten av växtperioden tros skörden i Finland, Sverige, Danmark, Tyskland och Litauen motsvara en produktion som ligger en aning över koncernens EU-kvoter i länderna. Årets sockerbetsskörd från de här fem länderna beräknas ge 1,142 miljoner ton socker.
I Finland såddes sockerbetorna ungefär en vecka tidigare än normalt, och växtperioden har varit normal. I Danmark såddes betorna kring den första april, och grodden påverkades av det kalla och torra vädret i april. Därefter har växtförhållandena varit tillfredsställande med en varm period i början av sommaren och tillräckligt med nederbörd. Även i Sverige rådde motsvarande förhållanden, med en kall och torr vår följd av en gynnsam sommar.
I Tyskland är betorna välutvecklade överlag, trots att en del områden utsattes för frost i början av växtsäsongen. I Litauen har betorna utvecklats väl, och den positiva utvecklingen i odlingsmetoderna och strukturerna fortsätter. Detta innebär att även här väntas årets sockerbetsskörd bli något större än sockerkvoten.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab