Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 6.5.2024
 Grattis Frej
5.8.2005 / LF
Njugg budget för landsbygden
Det ser inte ut som om producenterna och deras företrädare har vunnit större genklang för sina yrkanden på indexjusteringar i jordbruksstöden och satsningar på skogsförbättringsarbeten samt förnybar energi. I onsdags offentliggjorde finansministeriet – liksom de enskilda ministerierna – under ledning av finansminister Antti Kalliomäki (s) sitt förslag till statsbudget för nästa år som i stort sett innebär en bantning av de flesta väsentliga anslagen för landsbygden. Visserligen finns det tilläggspengar för landsbygdsutveckling och i EU-stöd.
Finansministeriet upprepar också sitt försök från ifjol att skära i anslagen till rådgivningen. Riksdagen höjde senare anslaget.
Jord- och skogsbruksministeriet har å sin sida gjort ett förslag som håller sig inom budgetramen och ett annat som överskrider den. Också när det gäller poster utanför jord- och skogsbruksministeriets område, till exempel anslaget för enskilda vägar går finansministeriet in för kraftiga beskärningar. Kommunikationsministeriet vill i alla fall hålla anslaget på nuvarande nivå.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab