Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 söndag 5.5.2024
 Grattis Ulrik
29.7.2005 / LF
Östersjöseglatsen avslutades i Monäs
Lillön i Monäs var den tionde och sista anhalten för galeasen Albanus, som agerat galjonsfigur för kampanjen "Ett slag för Östersjön". Evenemanget den 17 juli på Lillön blev också slutpunkten för tre år av samarbete mellan SLC, Marthorna och Natur och Miljö för att informera medlemmar och allmänheten om läget i Östersjön.
- För jordbrukarna är ren luft och rena åkrar en grundförutsättning för att kunna producera rena livsmedel. Vattendragen är självklart en del av samma miljö och ansvaret tar inte slut vid åkerkanten. En annan orsak är att kraven på ren miljö från samhället ökar och det är alltid bättre att vara med och styra och påverka utvecklingen än att streta emot, förklarade Mats Nylund i sitt festtal.
Det var de lokala ÖSP-avdelningarna i norra Österbotten, tillsammans med Marthorna, som hade ordnat den fina familjefesten på Lillön. Projektet är avslutat, men Östersjöns framtid är ingalunda säkrad ännu.
- Folk har vaknat till, men mer borde ännu göras. Jag hoppas att projektet har inspirerat andra att fortsätta, till exempel myndigheter och andra organisationer. Vi löser ju inte problemet i år, säger projektledare Axel Alm.
För mera information och tips, se: www.martha.fi/slag .

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab