Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 3.5.2024
 Grattis Linus
24.6.2005 / LF
Positivt att stödramarna blev klara
Enligt SLC-basen Holger Falck var det bra att jordbruksministrarna kunde enas om hur medlen skulle fördelas inom ramarna för det kommande landsbygdsprogrammet, även om finansieringsfrågan ännu blev öppen.
- För vår del var det bra att spelreglerna blev klara, även om vi ännu inte vet hur stora summor som landsbygdsprogrammet kommer att få eller hur stor Finlands finansieringsandel blir.
En viktig fråga som fastslogs var hur stor minimiandelen måste vara för de tre olika åtgärdslinjerna, även kallade axlar, inom landsbygdsprogrammet.
- Här i Finland använder vi största delen av landsbygdspengarna till LFA- och miljöstöd. I praktiken ger överenskommelsen oss nu möjlighet att fortsätta använda stöden på det sätt som vi anser är bäst med tanke på landsbygden och lantbruket, säger Holger Falck.
Enligt honom använder man i dagens läge omkring 80 procent av landsbygdspengarna till LFA- och miljöstöd som hör till åtgärdslinje 2. Ministerrådets beslut borde ge möjlighet att fortsätta samma praxis även i framtiden, eftersom minimiandelen för åtgärdslinjerna 1 och 3 är 10 procent vardera, vilket lämnar 80 procent till LFA- och miljöstödet.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab