Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 3.5.2024
 Grattis Linus
10.6.2005 / LF
Pälsfarmarna och SLC undertecknade samarbetsavtal
På tisdagen undertecknade SLC och Finlands Pälsdjursuppfödares förbund (FPF) ett samarbetsavtal. I detta skede är det inte fråga om ett likadant medlemskap som FPF nyligen ingått med MTK.
- MTK:s organisation är uppbyggd på annat sätt än SLC:s. Vi hoppas att FPF småningom ska bli stödande medlem i SLC. Men det är klart att vi, liksom MTK, ställer upp för FPF:s intressebevakning, uppger SLC:s verksamhetsledare Tage Ginström.
- Det här är något jag verkat för ett 10-tal år sade FPF:s ordförande Ulf Enroth i samband med avtalets undertecknande.
- Jordbruket är en viktig binäring för 40 procent av våra medlemmar. Pälsfarmningen är en del av landsbygdsnäringarna. Tillsammans kan vi förstärka intressebevakningen för båda.
Enroth lät förstå att FPF genom sin kunskap på exportsidan kan ha en hel del att tillföra lantbrukssektorn.
Enligt samarbetsavtalet kommer man på det nationella planet att stärka intressebevakningen inom pälsdjurssektorn speciellt i frågor som berör investeringsstöden och avbytarservicen. Pälsdjursnäringen står inför en omfattande strukturutveckling som kräver investeringsstöd.
Inom pälsdjursnäringen har man efterlyst samma lagstadgade möjligheter till semester och vikariehjälp som husdjursproducenterna har.
Övriga frågor där jordbrukarna och pälsfarmarna har gemensamma intressen är bl.a. miljölagstiftningen i anslutning till djurens välmående och planeringen av produktionsbyggnader.
I frågor som behandlas på EU-nivå har FPF, MTK och SLC från tidigare ett gemensamt kontor i Bryssel.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab