Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 3.5.2024
 Grattis Linus
3.6.2005 / LF
Handel med hormoner avslöjades i Belgien
En omfattande hormonskandal rullas upp i Belgien. Myndigheterna har nystat upp en omfattande härva där illegala tillväxthormoner har handlats i Belgien, Spanien och Nederländerna.
I samband med undersökningarna har de belgiska myndigheterna tagit prover på 49 gårdar. Spår av förbjudna hormoner påträffades på 26 gårdar.
I Belgien har fyra personer häktats misstänkta för en omfattande handel med förbjudna hormoner. Ytterligare en person har häktats i Nederländerna medan en sjätte person har släppts fri.
Enligt nyhetsbyrån Belga riskerar de belgiska jordbrukarna fängelse på upp till fem år samt 660.000 euro i böter. På de gårdar som har använt hormoner ska djuren avlivas och förstöras.
Hormoner är inget nytt problem i Belgien. Enligt kartläggningar som har utförts av veterinärmyndigheter och polis, är användningen av förbjudna tillväxthormoner inte särskilt ovanligt. Kontrollerna har blivit en källa till frustration då de förbjudna substanserna är svåra att spåra. Bevisföringen försvåras av att ämnena relativt snabbt absorberas i organismen.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab