Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 3.5.2024
 Grattis Linus
3.6.2005 / LF
Åsikter om stöd till skogsvård
Arbetet med förändringar av finansieringslagen för hållbart skogsbruk går vidare. Nu har fältet fått säga sitt. Jord- och skogsbruksministeriet hade inbjudit landets skogsorganisationer till seminarium i Tammerfors.
- Vår strävan är att få så god skogsvård som möjligt med de begränsade resurser vi har, sa Pentti Lähteenoja från skogsavdelningen på jord- och skogsbruksministeriet.
Seminariet behandlade frågan hur pengarna ska fördelas på olika arbetsslag.
Marja Hilska-Aaltonen från jord- och skogsbruksministeriet berättade att det finns en skevhet mellan målsättningar och verkställda skogsvårdsåtgärder.
- För plantskogens del kommer vi i Finland inte upp till målsättningarna. För gallringarna är förhållandet det motsatta.
Åsikterna gick isär om det ekonomiska stödet ska kopplas till direkta åtgärder i skogen eller om de ska användas som belöning för ett gott resultat. Under sommaren färdigställs paragrafer och motiveringar för lagen som tjänstemannaarbete. I höst läggs arbetet fram till ministern, och en utlåtanderunda följer. Riksdagsbehandling följer nästa vår. Lagen beräknas kunna träda i kraft från början av år 2007.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab