Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 tisdag 7.5.2024
 Grattis Tua
21.1.2005 / LF
Beslut om områden för kadaveruppsamling
Jord- och skogsbruksministeriet har fastställt på vilka områden det är tillåtet att gräva ner bland annat hela kadaver och vissa biprodukter. För Svenskfinlands del är det främst Åland och delar av Åbolands skärgård som inte omfattas av kadaveruppsamlingen.
En kommunförteckning över de områden som omfattas av kadaveruppsamlingen enligt djurart finns på ministeriets finskspråkiga Internetsida www.mmm.fi/el/art/sivutuote/. Här finns också kontaktuppgifter till de företag som sköter om uppsamlingen.
På de områden som hör till kadaveruppsamlingen är det förbjudet att gräva ner döda djur. I hela Finland är det ändå tillåtet att gräva ner slaktavfall från djur som slaktats på det ursprungliga jordbruksföretaget för att användas som livsmedel för producenten och dennes familj. Kadaver av hästar och andra hovdjur, alpackor, renar och sällskapsdjur samt hela fiskar och kräftor får också grävas ner i hela landet, liksom dödfödda grisar. Det är likaså tillåtet att gräva ner fiskrens och biprodukter som fås vid slakt av ren och vid styckning av renkött.
Nedgrävning av pälsdjurskadaver är tillåtet i hela landet utom i de kommuner i Uleåborgs och Västra Finlands län där det finns rikligt med pälsdjur.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab