Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 tisdag 7.5.2024
 Grattis Tua
5.1.2005 / SLC
JSM:Nytt märkningssystem för får och getter från och med maj

Ett nytt märkningssystem för får och getter tas i bruk från och med den 1.5.2005. Får och getter som föds efter detta datum bör vara öronmärkta i båda öronen med ett officiellt EU-märke som godkänts av jord- och skogsbruksministeriet. Får och getter som är födda före den 1.5.2005 får dock märkas med de gamla gula officiella öronmärkena så länge som det finns kvar av dem på gårdarna.

De nya officiella öronmärkena för får och getter beställs från kundtjänsten vid jord- och skogsbruksministeriets får och getregister. Kundtjänsten betjänar på båda inhemska språken i frågor angående öronmärkningen.

Också ibruktagandet av får- och getregistret förflyttas till en senare tidpunkt. På grund av detta tas ett så kallat förflyttningsdokument i bruk i Finland från och med den 9.7.2005. Det här innebär att alla djur som flyttas till exempel från gården till en ö bör bokföras i flyttningsdokument.

Inom kort kommer alla producenter att få ett brev hem angående det nya öronmärkningssystemet samt blanketter med vilka man kan beställa de nya öronmärkena per post.

Kontaktuppgifterna till jord- och skogsbrukministeriets nya får- och getregisters kundtjänst är följande:

adress: Jord- och skogsbruksministeriet Avdelningen för livsmedel och hälsa / får- och getregistrets kundtjänst PB 30, 00023 Statsrådet telefon: (09) 160 53125 fax: (09) 160 53124 epost: lammasvuohi@mmm.fi


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab